DEMONSTRANTI ŠIRE KORONU OD SEVERA DO JUGA! Novosađani demonstracije privode kraju, Nišlije krenule ka auto-putu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 21:50

DEMONSTRANTI ŠIRE KORONU OD SEVERA DO JUGA! Novosađani demonstracije privode kraju, Nišlije krenule ka auto-putu

Peti dan "protesta" u jeku pandemije korona virusa protiče za sada mirno.

U Beogradu je primetan manji broj demonstranata nego prethodnih večeri, a među demonstrantima ima i vernika koji protestuju zbog potapanja valjevske gračanice, ali i pristalica bivšeg člana Dveri Srđana Noga, kao i običnih građana koji žele mirno da protestuju.

Novosađani su se okupili oko 19 sati na Trgu slobode, da bi nakon govora Mirana Pogačara krenuli u protestnu šetnju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Demostranti su u Novom Sadu došli, nešto posle 20 sati, do policijske stanice koju su blokirali u Radničkoj ulici. Uzvikuju parole "Pođite sa nama". Pre toga ispred spomenika Žrtvama racije na Keju poručili "Smrt fašizmu" i nastavili.

Protest u Novom Sadu polako se privodi kraju. Deo demonstranata je ostao na Trgu slobode i sluša muziku, drugi je krenuo u šetnju ka Futoškoj pijaci. Niko od govornika nije pozvao prisutne da se sutra ponovo okupe, za sada je dogovor da ko hoće, sutra ide na proteste u Beograd.

U Subotici je u 20 časova počeo treći miran protest. Ispred Gradske kuće, na platou kod Plave fontane demonstranti stoje i razgovaraju. Na razglasu se pušta muzika i povremeno se čuju pištaljke. Protesti u Subotici, naveli su organizatori, održavaće se subotom i petkom od 20 sati.

Nišlije su se i večeras okupile ispred Skupštine grada u Ulici Nikole Pašića odakle su krenuli u protestnu šetnju. Protestna kolona je večeras prvi put krenula preko Bulevara 12. februar. Protesti protiču bez incidenata.

Demonstranti se kreću Bulevarom 12. februar ka auto-put skandirajući "auto-put".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.