DEČAK (3) PREMINUO NAKON PADA IZ KREVECA: Poznati detalji užasne tragedije u Sisku - majci pružena psihološka pomoć

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2021, 00:28

DEČAK (3) PREMINUO NAKON PADA IZ KREVECA: Poznati detalji užasne tragedije u Sisku - majci pružena psihološka pomoć

Mališan nije imao spoljne povrede, njegovo telo je prevezeno u Zagreb, na Zavod za sudsku medicinu, gde će biti utvrđen uzrok smrti

Dečak star 3 godine iz mesta kod Siska preminuo je u sredu od posledica pada iz kreveca. Čuvao ga je očuh dok je majka bila u crkvi sa dve ćerke. Dete je prvo oživljavala Hitna pomoć, a reanimacija je bila nastavljena u sisačkoj bolnici, gde je konstatovana smrt dečaka.

Hitna je dobila poziv u kojem im je rečeno da dete ne diše. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dečak je zatečen bez svesti, pulsa i znakova života. Direktor sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je da je oživljavanje deteta nastavljeno i kod njih, ali, nažalost bezuspešno.

Mališan, inače, nije imao spoljne povrede. Njegovo telo je prevezeno u Zagreb, na Zavod za sudsku medicinu, gde će biti utvrđen uzrok smrti.

"Reč je o nesrećnom slučaju"

Direktorka sisačkog Centra za socijalnu brigu Alenka Ljubešić, navodi da nije bilo nikakvih prijava za nasilje u toj porodici.

- Reč je o nesrećnom slučaju, koliko smo upoznati, i duboko smo potreseni. Majci smo odmah pružili psihološku pomoć. U porodici je još maloletne dece kojima ćemo takođe pomoći - rekla je direktorka Centra.

Prve komšije porodice, bračni par, dečaka su povremeno čuvali dok je majka radila.

- Njegove sestrice i majka su oko 18 sati otišle na misu, a ja sam čuvala malog. Oko 18.45 sam ga odvela kući, gde je bio i njegov očuh. Kad sam se vratila kući, tek sam skinula mokru odeću, došle su njegove sestrice u suzama govoreći da je bata pao iz krevetića i da mu srce ne kuca - potreseno je ispričala komšinica.

Morao da piški

Očuh je rekao, dodaje, da se mališan igrao, pa otišao da spava.

- Verovatno je morao da piški, a pošto su ga odvikavali od pelena, najverovatnije se peo preko ogradice kreveca i pao. Očuh je u drugoj sobi gledao televiziju kad je čuo udarac - prepričava komšinica.

Kako kaže, dečak je bio zdrav i jak.

- Voleo je da bude kod nas, jako smo ga zavoleli. Išao je s nama na livadu da brine o životinjama, često je bio kod nas. Vratili smo ga kući, kako je majka zamolila. Slomili smo se kad smo videli njegovo malo beživotno telo - u plaču kažu komšije porodice koji su bili jako vezani za mališana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.