DB UKRAO JOVANKINE MEMOARE: U njima piše gde je Dražin grob!

Izvor: Press, 22.Dec.2017, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DB UKRAO JOVANKINE MEMOARE: U njima piše gde je Dražin grob!

U spisima Titova supruga otkrila najveće tajne komunističke Jugoslavije, za koje Maršalovim naslednicima nije odgovaralo da budu objavljene
Jovanka, supruga Josipa Broza Tita, nakon što je s kraja sedamdesetih smeštena u kućni pritvor, još za Maršalova života počela je da piše memoare u kojima je razotkrila mnoge tajne koje su i dan-danas veoma intrigantne.
Tamo je napisala ono što javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tog doba nije smela da zna o „najvećem sinu naših naroda i narodnosti“: gde se nalazi grob Draže Mihajlovića, zašto je zaista sklonjen Aleksandar Leka Ranković, ko je od slavnih partizana zapravo radio za ustaše, a ko od ustaških krvnika za partizane... Njen dugogodišnji prijatelj, režiser Milan Šarac, koji trenutno priprema monodramu „Ja, Jovanka Broz“, svedočio je da ti njeni spisi mogu i te kako uzburkati duhove na Balkanu.
- Memoari su stvarnost, to znam - pričao je Šarac ranije:
- Prema onome o čemu sam razgovarao s Jovankom, memoari sadrže minimalno pet odgovora na pitanja koja su zanimljiva i danas.
Joška Broz, unuk bivšeg predsednika SFRJ, ističe da je upoznat sa podatkom da je Jovanka pisala memoare.
- Kucala je danima na mašini. Moguće da je ona to negde sklonila ili neko od njenih. Niko ne zna gde je to. Koliko znam, pisala je mnoge stvari koje je znala, o svemu što se događalo u politici. Osoba koja je pored glavnog mnogo više čuje i mnogo više zna nego ovaj koji vodi razgovor - objašnjava Joška.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.