DANAS SLAVIMO VELIKOG MUČENIKA: Ako vam ništa ne polazi za rukom, obratite se Svetom Mironu OVIM REČIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS SLAVIMO VELIKOG MUČENIKA: Ako vam ništa ne polazi za rukom, obratite se Svetom Mironu OVIM REČIMA

Vernici i crkva slave važan dan.

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave danas dan Svetog mučenika Mirona.

Beše sveštenik u nekom mestu u Ahaji, od bogata i ugledna roda, po naravi blag i krotak, bogoljubiv i čovekoljubiv. U vreme cara Dekija, a na sam dan Roždestva Hristova, jurnuše neznabošci u crkvu, izvukoše Mirona sa službe i staviše na muke. Pri mučenju u ognju angel mu se javi i potkrepi ga.

Po tom stadoše mu seći kožu na kaiše, od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glave do nogu. Mučenik dohvati jedan takav kaiš svoje kože, i njime udari mučitelja - sudiju u lice. Sudija Antipatr kao van sebe uze mač i ubi sebe.

Najzad odvedoše Mirona u grad Kizik, i tamo ga mačem pogubiše 250 god.

Pravoslavni vernici danas treba da odu u crkvu, zapale sveću i pomole se svetitelju:

Mučenik Tvoj Gospode, Miron, u stradanju svome je primio nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobedi, a razori i nemoćnu drskost demona: Njegovim molitvama spasi duše naše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.