DANAS JE TEŽAK DAN, SUTRA JE TAKOĐE TEŽAK DAN Brnabić: Obeležavanje Oluje na dva potpuno različita načina

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020, 09:52

"DANAS JE TEŽAK DAN, SUTRA JE TAKOĐE TEŽAK DAN" Brnabić: Obeležavanje Oluje na dva potpuno različita načina

Sećanje na srpske žrtve u Hrvatskoj počelo je da se obeležava tek kada je Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za državu.

Dan sećanja na zločine nad Srbima u Hrvatskoj u Srbiji se obelezava sa velikom tugom i setom, dok je u Hrvatskoj to najveći nacionalni praznik, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla da se "Oluja" obeležava u Srbiji i Hrvatskoj na dva potpuno različita načina, te da se nalazimo u kompleksnom trenutku i da je pred >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbijom mnogo izazova.

- Danas je težak dan, sutra je takođe težak dan, sećanje na zločine nad Srbima u Hrvatskoj, obeležavanje Oluje na dva potpuno različita načina, kod nas sa velikom tugom i setom. Uvek je teško kada vidite ljude koji su bili u toj koloni, mnogi imaju rođake koji to nisu preživeli - rekla je Brnabić.

Navela je da je sećanje na srpske žrtve u Hrvatskoj počelo da se obeležava tek kada je Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za državu.

- Pre toga nismo se usuđivali da obeležavamo dan sećanja na zočine nad Srbima, pa ni NATO bombardovanje valjda da ne bi povredili one koji su ns bombardovali - rekla je Brnabić koja će večeras sa predsednikom Vučićem u Sremskoj Rači prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.