DAN NAPADA BIĆE U SREDU 16. FEBRUARA! Zelenski se obratio Ukrajincima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022, 22:37

DAN NAPADA BIĆE U SREDU 16. FEBRUARA! Zelenski se obratio Ukrajincima (VIDEO)

Još jednom je određen datum vojne invazije

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da će Rusija u sredu krenuti u napad na zemlju. Veliki ljudi velike zemlje! Pred našom zemljom su bili ozbiljni spoljni i unutrašnji izazovi koji od mene i svakog od nas zahtevaju odgovornost, poverenje i konkretne akcije, rekao je Zelenski u videu na Fejsbuku.

Zaplašeni smo velikim ratom i još jednom je određen datum vojne invazije. Ovo nije prvi put. Ali naša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << država je danas jača nego ikad. Težimo miru i želimo da sva pitanja rešavamo isključivo pregovorima. I Donbas, i Krim će se vratiti Ukrajini. Samo na diplomatski način. Ne gledamo u tuđe, ali svoje ne damo. Imamo neverovatnu vojsku. Naši momci imaju jedinstveno borbeno iskustvo i moderno oružje. Ovo je jača vojska nego pre osam godina. Mi smo uvereni u naše oružane snage, a i naša vojska treba da oseti našu podršku, naše zajedništvo i naše jedinstvo. Osnova naše vojske je poverenje u sopstveni narod i jaka ekonomija, poručio je on.

Kako je rekao, rečeno im je da će 16. februar biti dan napada.

- Napravićemo od tog dana, dan jedinstva. Dekret je već potpisan. Danas popodne ćemo okačiti nacionalne zastave, staviti plavo-žute trake i pokazati svetu naše jedinstvo. Imamo jednu veliku evropsku težnju. Želimo slobodu i spremni smo da glasamo za nju. Sa neba nas posmatra 14 hiljada branitelja i civila koji su poginuli u ovom ratu. I nećemo ih izdati. Svi želimo da živimo srećno, a sreća prati hrabre. Nikada nismo mogli da odustanemo i nećemo to da naučimo. Volite Ukrajinu! Mi smo u miru! Mi smo jaki! Mi smo zajedno! - poručio je Zelenski.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.