DAN D ZA BRAZIL! BOLSONARO DIŽE 44.000 VOJNIKA NA NOGE: Imaju samo JEDAN ZADATAK! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN D ZA BRAZIL! BOLSONARO DIŽE 44.000 VOJNIKA NA NOGE: Imaju samo JEDAN ZADATAK! (FOTO)

Brazil je saopštio da će angažovati vojne avione i 44.000 vojnika kako bi se izborili sa požarima u kišnim šumama u Amazonu.

Brazilski ministri odbrane i životne sredine utvrdili su danas planove za borbu protiv ogromnih požara, nakon oštre reakcije međunarodne zajednice i protesta protiv predsednika Brazila Žaira Bolsonara.

Brazilski predsednik je u petak dao odobrenje vojsci da se uključi u borbu protiv požara, rekavši da je posvećen očuvanju amazonske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << regije.

Bolsonaro je ranije izjavio da zaštita kišnih šuma ugrožava ekonomski napredak Brazila, a kritičari su ga napali tvrdeći da je Amazonija ključna za sprečavanje klimatskih promena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Brazil angažuje 44.000 vojnika zbog požara u Amazonu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2019

BRAZILIJA - Brazil je saopštio da će angažovati vojne avione i 44.000 vojnika kako bi se izborili sa požarima u kišnim šumama u Amazonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.