DAČIĆ SKRHAN BOLOM ZBOG VLADIMIROVE SMRTI: Izgubio sam prijatelja, pamtiću ga kao iskrenog patriotu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2022, 18:45

DAČIĆ SKRHAN BOLOM ZBOG VLADIMIROVE SMRTI: "Izgubio sam prijatelja, pamtiću ga kao iskrenog patriotu"

Uputio je saučešće povodom njegove smrti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas saučešće povodom smrti ministra spoljnih poslova Belorusije Vladimira Makeja.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije i u svoje lično ime, primite duboko saučešće povodom smrti mog druga i kolege Vladimira Vladimiroviča Makeja. Sa tugom i nevericom sam primio vest o njegovoj iznenadnoj smrti - naveo je Dačić u saučešću beloruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstvu spoljnih poslova.

Dodao je da odlazak Makeja predstavlja nenadoknadiv gubitak za narod Belorusije, kolektiv Ministarstva spoljnih poslova te države, kao i državno rukovodstvo, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

- Pamtiću ga kao talentovanog i vrednog državnika i iskrenog patriotu koji je u ovim složenim vremenima i okolnostima uvek sprovodio uravnoteženu i miroljubivu spoljnu politiku, u skladu sa interesima i u korist naroda Belorusije - kazao je Dačić i dodao:

- Njegova prerana smrt predstavlja gubitak i za Srbiju. Izgubio sam prijatelja i kolegu, partnera koji je postojano i neumorno radio na stalnom unapređenju odnosa naše dve zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.