DA LI STE ČULI ZA OVAJ DIVNI BRAČNI PAR? Oni su dokaz da ljubav i sreća mogu opstati čak SEDAM DECENIJA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 17:53

DA LI STE ČULI ZA OVAJ DIVNI BRAČNI PAR? Oni su dokaz da ljubav i sreća mogu opstati čak SEDAM DECENIJA (FOTO)

Vremešni bračni par kaže, da je više bilo lepih trenutaka, a da su loše, prevazišli razgovorom i stpljenjem

Pirivatrić Nadežda i Dragoljub iz Smedereva na Preobraženje proslavljaju 70 godina braka. Dugoročan brak imaju zahvaljujući međusobnom poštovanju i brizi, a kao najveći uspeh, izdvajaju ljubav i pažnju koju dobijaju od dece, unučadi i praunučadi.

Dragoljub je bio poznati smederevski berberin. Kroz njegove vešte prste, prošlo je mnogo Smederevaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a među njima i Nadeždin otac, koji je i spojio ove dve duše u jednoj priči, koja traje skoro sedam decenija.

.

- Kad sam došla, imalo je devet duša u kući. Ja sam i kuvala i mesila hleba i sve. I njivu i krave. Muž dve godine u vojsci. Mi smo se uzeli u oktobru mesecu, a on otišô u vojsku. Dve godine. Trebalo je to izdržati - kaže Nadežda Pirivatrić.

- Poštovanje prema mužu, poštovanje prema ženi, prema deci, vaspitanje. Ona mi je dobra domaćica, koliko je mogla radila je - dodaje Dragoljub.

Tokom godina, njihova porodica se uvećala za dve ćerke, petoro unučadi i devet praunučadi. U amanet su im ostavili dobro vaspitanje, a njihove ćerke itekako cene i bračne savete.

- To je jedna vezanost koju danas retko možete da vidite i čujete i da mislite da može da postoji. I mislim da ih je ta povezanost i dogovor, i pomoć jedno drugom održala - veruje ćerka Ružica Cablaka.

Godišnjicu braka proslaviće skromno, sa svojim najmilijima. Upravo na porodičnim okupljanjima, kažu oni, shvate koliko su zapravo bogati i srećni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.