DA LI KOMARCI MOGU DA PRENESU KORONU? Dr Goran Stevanović je dao odgovor na ovo pitanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 16:01

DA LI KOMARCI MOGU DA PRENESU KORONU? Dr Goran Stevanović je dao odgovor na ovo pitanje

On je rekao da to u ovom trenutku nije dokazano

Pošto je utvrđeno je da i životinje mogu da dobiju korona virus, kao što je slučaj sa mačkama, psima, vidrama, naš portal je interesovalo da li postoji mogućnost da komarci prenose virus Covid 19?

Dr Goran Stevanović je rekao da, uprkos  tome što komarci prenose mnoge zaraze, u ovom trenutku nije dokazano da li prenose i korona virus.

- Što se tiče transmisije, ovaj korona virus kao dobar deo virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz te porodica je primarno virus koji ima domaćina u životinji. Komarac je prenosilac mnogih bolesti, mnogi su prisutni kod nas, ali u ovom trenutku nije dokazano da komarac može biti vektor za ovaj virus - objasnio je dr Stevanović.

On je podsedio i da muškarci češće oboljevaju i da imaju teže kliničke slike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.