DA LI JE OVO OKONČALO ŽIVOT DEVOJČICE (16) KOJA JE BILA U BOLNICI 130 DANA? Doktorka objašnjava - u nekim situacijama ni RESPIRATOR ne pomaže

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2022, 20:32

DA LI JE OVO OKONČALO ŽIVOT DEVOJČICE (16) KOJA JE BILA U BOLNICI 130 DANA? Doktorka objašnjava - u nekim situacijama ni RESPIRATOR ne pomaže

Dr Tatjana Radosavljević objašnjava zašto pacijenti završe na respiratoru i šta se desi kad ni mehanička ventilacija ne može da pomogne

Devojčica Anđela Petrović (16), iz Sevojna, koja se četiri meseca borila s kovidom i bila na respiratoru u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić", preminula je 11. januara. Devojčica je 130 dana bila na respiratoru, a dr Tatjana Radosavljević objašnjava kako veštačka ventilacija utiče na organizam.

Načelnica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dečje pedijatrije u užičkoj bolnici dr Dara Savić Božović rekla je da je devojčica u septembru dobila mononukleozu i da je imala upalu grla, ali da je test pokazao da je negativna na koronu.

- Lečena je antibioticima, ali to joj nije pomoglo, jer joj se stanje početkom oktobra pogoršalo. Tada se na testu pokazalo da je pozitivna na koronu, koja ju je savladala jer je njen imuni sistem potpuno pao usled bolesti koju je već imala. Dobila je obostranu upalu pluća. Bila je na kiseoničkoj potpori i stabilna dok joj saturacija kiseonika nije naglo pala i stanje joj se pogoršalo - kazala je dr Dara Savić Božović.

Kako je dodala, upala pluća bila je još ozbiljnija, pa su nesrećnu devojčicu odmah poslali na Institut za majku i dete u Beogradu, gde je smeštena na odeljenje pulmologije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.