DA LI JE 6 MILIONA VAKCINA DOVOLJNO? Brže od svetlosti kaže - da

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 21:21

DA LI JE 6 MILIONA VAKCINA DOVOLJNO? "Brže od svetlosti" kaže - da

SAD obezbedile 6,4 miliona vakcina za najugroženiji deo stanovništva

Američki zvaničnici danas su saopštili da planiraju da za hitnu upotrebu širom SAD puste 6,4 miliona vakcina protiv korone, čim regulatorno telo odobri korišćenje vakcina.

Zvaničnici iz vladinog programa "Brže od svetlosti" rekli su novinarima da su američke države i ostale nadležne službe obaveštene da će prva isporuka ići najugroženijem delu stanovništva, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Vladini predstavnici su prethodno rekli da predviđaju da će 40 miliona doza biti isporučeno do kraja godine.

Proizvođači će, u saradnji sa saveznim vlastima, isporučiti vakcine nadležnim službama, a guverneri država će odlučiti ko će imati prioritet i kako će se najbrže isporučiti vakcine po gradovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.