DA LI I SRBIJI PRETI CRNA PROGNOZA? Naš meteorolog se oglasio zbog nevremena koje je OPUSTOŠILO deo Evrope (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2022, 16:55

DA LI I SRBIJI PRETI "CRNA" PROGNOZA? Naš meteorolog se oglasio zbog nevremena koje je OPUSTOŠILO deo Evrope (FOTO/VIDEO)

Nevreme je zahvatilo deo Amerike i Evrope

Snažno nevreme pogodilo je Sjedinjene Američke Države, stanovništvo strepi, na put se ne ide bez preke potrebe, a spasilačke službe su na nogama. Ništa bolje nije ni u severozapadnom delu Evrope.

Tako, na primer, u Britaniji je došlo do prekida u elektrosnabdevanju, a jak vetar je zatvorio neke od puteva i mostova.

Samo u ovoj zemlji zabeležene su četiri žrtve nevremena, dok ih je u Evropi devet. Vetar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa jakim udarima pogodio je i Belgiju, Holandiju, Dansku i Nemačku. Vatrogasci u Holandiji su saopštili da su tri osobe poginule u padu drveća u Amsterdamu i okolini.

#Unwetter-#Warnungen #Sturm #YLENIA: Vom Nordwesten bis zur Mitte und in den Osten schwere #Sturmböen sowie einzelne #Orkanböen! Stärkste Böen in der Nacht zum Donnerstag/Donnerstagvormittag mit Kaltfrontpassage sowie in den Schauern und Gewittern dahinter! /V pic.twitter.com/RRJCgLNiWu

— DWD (@DWD_presse) February 16, 2022

Četvrta osoba je umrla u severnoj provinciji Groningen nakon što je automobilom udarila u oboreno drvo. U susednoj Belgiji jedan stariji čovek je poginuo kada ga je jak vetar gurnuo u kanal u Ipru.

Da li treba i Srbija da strahuje?

Nedeljko Todorović, naš poznati meteorolog objavio je najnoviju prognozu. Naoblačenje je stiglo u Srbiju, ali, da li nas očekuje nevreme poput onoga koje je opustošilo Evropu i Ameriku?

- Značajniji će možda biti pad temperature za pet, šest stepeni. Ove natprosečne vrednost sutra će biti bliže onim višedecenijskim prosečnim vrednostima. U ponedeljak nas ponovo očekuje toplo vreme, a uveče kiša, pa novo osveženje u utorak i sredu.

On je dodao da se ne može isključiti mogućnost da i Srbiju pogodi nevreme, ali da ono neće biti intenziteta kao u jednom delu Evrope.

Todorović ističe i da će do kraja februara, a najverovatnije i početkom marta biti toplo s visokim temperaturama.

Kada je reč o snegu, rekao je da će snega biti na planina.

U narednih 10-15 dana nema na vidiku da bi snega moglo biti i u nižim predelima, ali ne smem da isključim mogućnost.

Napominje da je prošle godine snega bilo i u aprilu, to ne znači da će ga biti i ove godine, ali ne treba da se iznenadimo ako se Srbija opet zabeli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.