DA LI ĆE RUSI DA SE UKLJUČE U POKUŠAJ VOJNOG PUČA U JEREMENIJI: Oglasio se Peskov i poslao snažnu poruku! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 12:15

DA LI ĆE RUSI DA SE UKLJUČE U POKUŠAJ VOJNOG PUČA U JEREMENIJI: Oglasio se Peskov i poslao snažnu poruku! (FOTO/VIDEO)

Kremlj nema nameru da se menja u unutrašnje stvari Jermenije, izjavio je Peskov

Kremlj sa zabrinutošću prati situaciju u Jermeniji, ali smatra da su to unutrašnje stvari te zemlje, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Sa zabrinutošću pratimo razvoj situacije u Jermeniji. To smatramo isključivo unutrašnjim pitanjem Jermenije – našeg veoma važnog i bliskog saveznika na Kavkazu - rekao je Peskov.

Peskov nije želeo da komentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izjavu Pašinjana o mogućoj neispravnosti operativno-taktičkih sistema "Iskander", kupljenih od Rusije.

- Ruska tehnika je više puta demonstrirala svoju efikasnost u raznim delovima sveta - precizirao je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe naglasio da nakon zaoštravanja situacije u Jerevanu nije bilo kontakata Rusije i Jermenije na najvišem nivou, ali je dodao da će se kontakti brzo organizovati ukoliko bude potrebe za tim.

Oglasilo se i rusko Ministarstvo spoljnih poslova, koje je potvrdilo da je situacija u Jermeniji unutrašnja stvar te zemlje.

Գլխավոր շտաբի հայտարարությունը համարում եմ ռազմական հեղաշրջման փորձ: Մեր բոլոր կողմնակիցներին հենց հիմա հրավիրում եմ Հանրապետության Հրապարակ: Առաջիկայում հանրությանը կդիմեմ ուղիղ եթերում:

Posted by Nikol Pashinyan / Նիկոլ Փաշինյան on Thursday, February 25, 2021

Generalštab vojske Jermenije zatražio je danas ostavku premijera Nikole Pašinjana. Predsednik jermenske Vlade je ovo nazvao pokušajem vojnog udara. Pašinjan je nakon toga smenio načelnika Generalštaba Oružanih snaga, general-pukovnika Onika Gasparjana koji je zajedno sa 40 visokih oficira zatražio njegovu ostavku.

Dan ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan na predlog Pašinjana smenio prvog zamenika načelnika Generalštaba Tirana Hačatrjana, koji je prema pisanju medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima "Iskander".

Popularnost Pašinjana naglo je opala nakon potpisivanja primirja o Nagorno-Karabahu sa Azerbejdžanom u jesen prošle godine. Jerevan se, u skladu sa sporazumom, morao odreći Kelbadžarskog, Lačinskog i Agdamskog regiona. Nakon toga, u jermenskoj prestonici su počeli protesti.

Više o situaciji u Nagorno-Karabahu možete pročitati ovde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.