Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Očekujemo odmrzavanje sporazuma sa EU

BEOGRAD - Predsednik i potpredsednik Vlade Mirko Cvetković očekuje da će sledeće sedmice biti odmrznut prelazni trgovinski sporazum Srbije i Evropske unije, što će otvoriti vrata za dolazak novih stranih investitora.

Vlada Srbije će u cilju poboljšanja ambijenta za investitore stremiti ka evropskim integracijama, poboljšati ekonomsku saradnju sa Ruskom Federacijom, izgraditi što bolju infrastrukturu i pojednostaviti zakonsku regulativu, rekao je Mirko Cvetković.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />U uvodnom izlaganju na promociji "Bele knjige" za 2008. godinu, koju je predstavio Savet pravnih investitora, Cvetković je rekao da vladu treba ceniti prema rezultatima rada a ne prema datim obećanjima, i dodao da su u protekla dva meseca već vidljivi prvi rezultati.

Premijer je kazao da su pri kraju pregovori sa italijanskim FIAT-om čije će se investicije, kako tvrdi, takođe meriti stotinama miliona evra. Prema njegovim rečima, izgradnja infrastrukture je prioritet rada ove vlade jer je loša infrastruktura jedne zemlje otežavajući faktor za privlačenje stranih investicija.

"Ova vlada mora da završi izgradnju putnog Koridora 10 i železnice na tom koridoru", rekao je Cvetković.

Premijer je rekao da je na jučerašnjem tematskom sastanku vlade njenim članovima predstavljen plan smanjenja suvišnih propisa i smanjenja administriranja popularno nazvan "giljotina propisa" i dodao da je u Srbiji u opticaju na hiljade propisa od kojih su neki veoma stari, a svi zajedno otežavaju proceduru investitorima da bolje posluju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.