Čuvaj nas anđele i dođi nam u san Isidora: Jauci se prolamali niškim grobljem dok su devojčicu spuštali u raku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2018, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čuvaj nas anđele i dođi nam u san Isidora": Jauci se prolamali niškim grobljem dok su devojčicu spuštali u raku!

Sahranjena je sa slatkišima i omiljenim igračkama

Isidora Vučković (12) koja je poginula kada je na nju naleteo kombi bez vozača sahranjena je juče na groblju u Donjem Komrenu u Nišu.

Na poslendji počinak devojčicu je ispratila kolona od nekoliko stotina rođaka, porodičnih prijatelja, nastavnika i školskih drugova iz OŠ "Ivo Andrić" koji su se prvo okupili u dvorištu porodične kuće a potom u crkvi u ovom niškom naselju gde je služeno opelo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Umesto crnog, beli kovčeg sa njenim telom prevozilo je crveno vozilo za kojim su pridržavajući jedno drugo, hodali otac Ivan, majka Ana, dede Tihomir i Petar i bake Milena i Branka. Pre nego što je kovčeg spušten u zemlju, poslednje reči Isidori uputila je u ime njenih školskih drugova, drugarica Mia.

- Draga moja Isidora, gde smo mi danas? Da li su ovo zaista naši poslednji zajednički trenuci? Ne verujem, niko ne veruje da je ovo moguće. Draga naša, jedan trenutak odneo je tvoj, a duboko obeležio živote svih nas. Deliti sa nekim školsku klupu, učionicu, užine, strahove i radosti već petu godinu nije malo. Ostaje praznina u tvom domu, u srcima tvojih roditelja, braće i svih koji smo te voleli. Svi smo siromašniji za jednog velikog i dobrog čoveka u koga si rasla. Bićeš deo naših razgovora, bićeš sa nama na eksurzijama, u učionici, na drugarskoj večeri. Delićemo sve sa tobom kao da si tu. Čuvaj nas, anđele naš, ulepšaj nebo kao što si ulepšala naše živote – čitala je plačući đačku poruku Isidorina drugarica.

Tragedija se desila u Požarevačkoj ulici, kojom se devojčica vraćala svakog dana iz OŠ "Ivo Andrić" gde je pohađala šesti razred, na svega 100 metara od kuće u kojoj živi. Odmah posle nesreće policja je uhapsila vozača iz Leskovca koji se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer nije pravilno parkirao i obezbedio automobil koji je u jednom trenutku krenuo niz nizbrdicu i udario devojčicu.

Potresena devojčica je potom pročitala i odlomak iz sastava nastradale drugarice, što je okupljenima nateralo suze na oči.

- Bila sam mnogo uplašena, odjednom ispred mene se stvorila neka vila i povela me za ruku do jedne kućice. Upitala sam je: "Zašto si me dovela, kako misliš da tu uđem, pogledaj kolicka je?" Vila mi je odgovorila da ću čim se nađem kraj te kućice i ja pretvoriti u vilu - pročitala je Mia deo Isidorinog pismenog zadatka a zatim joj se obratila.

- Draga naša, da li je ovo trenutak kada se pretvaraš u vilu? Putuj prema anđelima i dodji nam bar nekada u san - rekla je Mia kroz suze.

Dok je kovčeg spuštan u zemlju, porodica se poklonima opraštala od svoje mezimice.

- Evo, da te bake daruju – govorile su Branka i Milena oblivene suzama i spustile u raku lutke i čokolade.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.