Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo u crkvi u Skoplju – ikone koje sijaju

SKOPLJE -

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga.

"Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonostasa, zlatna boja je veoma vidljiva, a ta pojava se nastavlja", rekao je sveštenik Dimče Malinov Franas presu.

Prema tvrdnjama sveštenika crkve Sveti Dimitrije, ikone i freske u pravoslavnoj crkvi počele su da sijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i izgledaju kao da ih je neko čistio.

Malinov je rekao da je od jutros uočio pojavu, da je polovina ikona već očišćena i da se prvo pojavljuje crvena boja koja prelazi u zlatnu.

"Možete videti ikone kako se same čiste od vrha prema dole", kazao je Malinov.

Novinar agencije Frans pres naveo je da je posmatrao ikone i da, dok ih posmatrate, izgleda da one postaju sve svetlije.

Poglavar Makedonske pravoslavne crkve, arhiepiskop Stefan došao je danas da poseti crkvu Svetog Dimitrija, ali nije dao nikakav komentar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čudo u crkvi Svetog Dimitrija

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2012

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Pogledajte čudo u crkvi Sv. Dimitrija

Izvor: B92, 09.Apr.2012

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga..."Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonostasa, zlatna boja je veoma vidljiva, a ta pojava se nastavlja",...

Nastavak na B92...

Čudo u crkvi Svetog Dimitrija u Skoplju

Izvor: RTV 5, 09.Apr.2012

"Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonostasa, zlatna boja je veoma vidljiva, a ta pojava se nastavlja", rekao je sveštenik Dimče Malinov Franas presu...Prema tvrdnjama sveštenika crkve Sveti Dimitrije, ikone i freske u pravoslavnoj crkvi počele su da sijaju i izgledaju kao...

Nastavak na RTV 5...

Čudo u crkvi Svetog Dimitrija u Skoplju

Izvor: 025info.rs, 10.Apr.2012, 10:19

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga. "Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonosta

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.