Čučković: Pa je l vi hoćete da u sred zime smestite azilante u barake bez prozora?!

Izvor: Press, 26.Nov.2013, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čučković: Pa je l` vi hoćete da u sred zime smestite azilante u barake bez prozora?!

Čučković, u pisanoj izjavi, napominje da se problem azilanata ne rešava saopštenjima i rečima, već delima.

Zato, kako kaže, smatra da "poverenica i nadležni treba da, poštujući državne međunarodne obaveze i dostojanstvo azilanata, pronađu pristojan smeštaj i rešenje za te ljude, a ne da ih sele od parka do parka po gradovima ili u ovom slučaju u krug termoelektrane, gde licima koja nisu zaposlena u termoelektrani, odgovorno tvrdim, nije mesto".

"Umesto što >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se samo na rečima zalažu za bolje uslove za azilante, nadležni organi treba da se pokrenu i pronađu adekvatan i pristojan smeštaj za te ljude, a to sigurno nije lokacija na 50 metara od termoelektrane Obrenovac", kaže Čučković

Čučković kaže da je rešenje u tome da Vlada Srbije u dogovoru sa desetak sposobnih predsednika opština pronađe pristojan smeštaj za ove azilante u više gradova, a opština Obrenovac, kako kaže, stoji na raspolaganju da učestvuje u tome i obezbedi adekvatan smeštaj, hranu i odeću za izbegle ljude.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić je, prethodno, osudila "ksenofobične izjave" čelnika opštine Obrenovac koji se, kaže, protive doseljavanju azilanata iz centra kod Banje Koviljače.

Izjava da će dolaskom azilanata biti ugrožena termoelektrana i energetski sistem Srbije veoma je opasna, jer podstiče stvaranje neprijateljskog okruženja, rekla je u pisanoj izjavi Petrušić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.