Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2018, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cucić: Veliki prihvatni kamp neće biti izgrađen na teritoriji Srbije

BEOGRAD - Komesar za izbjeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić izjavio je da veliki prihvatni kamp za izbjeglice neće biti izgrađen na teritoriji Srbije, koja se uz BiH i Albaniju spominje kao moguća lokacija izbjegličkog "mega kampa".

Cucić je istakao da je migrantska ruta poprimila više pravaca i da se izbjeglice kreću i prema Rumuniji, Srbiji, BiH.

On je negirao optužbe sarajevske novinarke Nidžare Ahmetašević da kampovi /za migrante/ u Srbiji izgledaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kao koncentracioni logori.

"Pozivam je da dođe u Srbiju, da pokuša da ih pronađe i da se lično uvjeri kako treniramo migrante, a da onda odluči koliko treba da nam se izvinjava", rekao je Cucić za "Večernje novosti".

On je ukazao da u Srbiji trenutno postoji 18 centara u kojim je smješteno 2.700 migranata, dok je njihov ukupni broj na teritoriji države 4.000.

"Preko naše zemlje do sada je prešlo milion i po ljudi, od čega 350.000 dece", podsjetio je Cucić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.