Crnogorci odgovorili na veći deo Upitnika EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci odgovorili na veći deo Upitnika EU

PODGORICA - Nacrt odgovora na većinu pitanja iz Upitnika Evropske unije već je završen ili se nalazi u finalnoj fazi, saopštila je danas Vlada Crne Gore.

Vlada je ponovo ukazala nadležnim telima i odgovornim licima da u svim fazama pripreme odgovora moraju pokloniti posebnu pažnju njihovom kvalitetu, kako bi se dobio objektivan i celovit prikaz ukupnih rezultata društvenih i ekonomskih reformi koje se sprovode u Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta premijera Mila Đukanovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Upitnik sadrži 2.178 pitanja, a taj dokument pomoći će Evropskoj komisiji da uradi tačnu procenu spremnosti Crne Gore da ispuni obaveze koje će joj pripasti članstvom u EU.

Početak novembra ranije je označen kao rok za finalizaciju odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Upitnik Evropske komisije za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji preuzeo je predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović od evropskog komesara za proširenje Olija Rena krajem jula meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.