Izvor: Nezavisne Novine, 19.Mar.2017, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorac uhapšen u Hrvatskoj zbog ratnog zločina

ZAGREB - Penzionisani kapetan bivše JNA Čedomir Borojević (54) uhapšen je na graničnom prelazu Karasovići između Crne Gore i Hrvatske zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad civilima na području Šibenika.

Borojeviću, koji je državljanin Crne Gore i Hrvatske, određen je pritvor zbog opasnosti od bjekstva. Ukoliko plati kauciju od 300.000 kuna, može da se brani sa slobode, prenose crnogorski mediji.

Hapšenje je obavljeno na osnovu potjernice šibensko-kninske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << policijske uprave.

Borojević, penzionisani kapetan bojnog broda bivše JNA, osumnjičen je da je u periodu od 16. do 18. septembra 1991. godine, kao komandant 20. Graničnog mornaričkog diviziona 8. Vojnopomorskog sektora JNA, prenosio komande posadi patrolnog čamca da se napadne Šibenik bez izbora ciljeva.

Na teret mu je stavljeno da je, prema njegovim komandama, otvorena paljba iz bojnog broda i da je došlo do ugrožavanja život građana i velikih materijalnih oštećenja stambenih i privrednih objekata.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hrvatska: Uhapšen kapetan bojnog broda bivše JNA zbog ratnih zločina

Izvor: BKTV News, 19.Mar.2017

Penzionisani kapetan bojnog broda bivše JNA Čedomir Borojević uhapšen je u četvrtak zbog optužbi za ratni zločin u Hrvatskoj...On je uhapšen na graničnom prelazu Karasovići, sa Crnom Gorom, na osnovu hrvatskih optužbi da je naredio artiljerijski napad na Šibenik, u septembru 1991. godine...Borojević,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.