Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora otvorila pregovaračko poglavlje 17

PODGORICA - Crna Gora je danas na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu otvorila pregovaračko poglavlje 17 - Ekonomska i monetarna unija i dalji rad u ovoj oblasti od izuzetne važnosti za prilagođavanje principima otvorene tržišne ekonomije koja počiva na slobodnoj konkurenciji, politici jedinstvene valute i postizanju i održavanju cjenovne stabilnosti.

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han ocijenio je da otvaranje pregovora u poglavlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 17 predstavlja još jedan važan korak naprijed na evropskom putu, izrazivši očekivanje da će Crna Gora nastaviti da uspješno ispunjava obaveze iz evropske agende.

"On je rekao da je Crna Gora najviše napredovala u pregovorima s EU, te da prioritet i u narednom periodu treba da bude oblast vladavine prava", saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva inostranih poslova.

Han je ponovio da će Evropska komisija nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u EU, uključujući ekspertsku i finansijsku pomoć.

Šef crnogorske delegacije, ministar inostranih poslova Srđan Darmanović rekao je da se nada da će do kraja godine biti otvorena i preostala dva, osam - Konkurencija i 27 - Životna sredina.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora u Luksemburgu otvorila Poglavlje 17

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2018

Crna Gora je na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu otvorila pregovaračko poglavlje 17 - Ekonomska i monetarna unija. Od početka pregovora sa EU, Crna Gora je otvorila 31 od ukupno 33 poglavlja, dok je privremeno zatvorila tri poglavlja

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.