Crna Gora otvorila dva i zatvorila jedno poglavlje

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora otvorila dva i zatvorila jedno poglavlje

Crna Gora je otvorila pregovaračka poglavlja 1 i 22 o slobodnom kretanju robe i regionalnoj politici i privremeno zatvorila poglavlje 30 o spoljnim odnosima.

Crna Gora je tako nakon pet godina pregovaračkog procesa otvorila 28 od ukupno 33 pregovaračka poglavlja i privremeno zatvorila tri.

Predsedavajuća delegacijom Saveta EU, ministarka evropskih poslova Malte Elena Dali pozdravila je dobar napredak Crne Gore u sprovođenju ključnih reformi i ispunjavanju uslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za članstvo u EU, prenosi RTCG.

Ona je ocenila je da je ovaj značajan uspeh Crne Gore signal čitavom regionu Zapadnog Balkana da EU ostaje posvećena procesu proširenja, u skladu sa zaslugama pojedinačnih zemalja kandidata.

Ministar evropskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović naglasio je da zatvaranje poglavlja 30 predstavlja značajnu prekretnicu u pregovaračkom procesu.

Nakon dve godine uspešnog rada, u potpunosti smo uskladili svoju trgovinsku politiku sa politikom EU, čime smo zaslužili zatvaranje ovog značajnog poglavlja i ulazak u novu fazu pregovaračkog procesa", rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CG otvorila dva nova pregovaračka poglavlja s EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2017

Na Međuvladinoj konferenciji  u Luksemburgu, Crna Gora je otvorila dva nova pregovaračka poglavlja, Poglavlje 1 – Slobodno kretanje roba i 22 – Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata, i privremeno zatvorila poglavlje 30 – Vanjski odnosi, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.