Crna Gora i zvanično bez oboljelih od koronavirusa

Izvor: VOA, 24.Maj.2020, 20:41

Crna Gora i zvanično bez oboljelih od koronavirusa

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je u nedjelju da je, nakon 68 dana od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora trenutno bez oboljelih od koronavirusa. Iz te institucije saopšteno je da su laboratorije Instituta tokom dana završile analizu 140 uzoraka, medju kojima nije bilo novih slučajeva infekcije. "Takođe, u Crnoj Gori u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva infekcije novim koronavirusom", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša, rekao je večeras za TVCG da “ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja koronavirusa, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili”. “Došao je i taj dan… mi nemamo više nijedan slučaj i možemo reći da smo zemlja u kojoj trenutno nema oboljelih od koronavirusa”, rekao je Mugoša, upozoravajući da “ovaj virus neće nestati tek tako, već postoji mogućnosti da je on još uvijek tu i mi ga i dalje tražimo i testiramo” “Dobili smo prvo poluvrijeme, ali nam predstoji drugi dio utakmice koji može biti jako naporan, možemo imati više talasa, nama slijedi otvaranje granica, turistička sezona, što povećava broj mogućih infekcija…”, rekao je Mugoša. Od početka epidemije, od koronavirusa su oboljele 324 osobe, od kojih je preminulo devet pacijenata, saopštili su ranije zvaničnici. Nakon dva mjeseca restriktivnih mjera za suzbijanje virusa, Crna Gora je prošlog ponedjeljka otvorila kafiće, restorane i tržne centre, kao i aerodrome za privatne i poslovne letove generalne avijacije sa maksimalno deset putnika.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Zvanično saopšteno: Crna Gora bez obolelih od virusa korona!

Izvor: Večernje novosti, 24.Maj.2020

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom Nakon 68 dana, od prvog zabelženog slučaja, Crna Gora je trenutno bez obolelih od koronavirusa, saopšteno je u nedelju veče iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore. -Od jučerašnjeg preseka...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.