Crna Gora do kraja godine otvara ambasadu na Kosovu

Izvor: Politika, 30.Jul.2013, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora do kraja godine otvara ambasadu na Kosovu

PODGORICA – Crna Gora planira da do kraja godine otvori ambasadu u Prištini, na čelu sa stalnim otpravnikom poslova, a on će biti izdignut na nivo ambasadora kada se obezbedi odgovarajući tretman crnogorske zajednice u Ustavu Kosova, kazao je potpredsednik Vlade i šef diplomatije Igor Lukšić.

On je novinarima kazao da Crna Gora ima potrebu da otvori diplomatsko predstavništvo na Kosovu, dok, s druge strane, postoji zahtev zvanične Podgorice da se obezbedi odgovarajući tretman >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nacionalne zajednice Crnogoraca u Ustavu Kosova.

„Tražeći rešenje između ta dva pola opredelili smo se da imamo stalnog otpravnika poslova na Kosovu, a kada se otkloni formalna prepreka, odnosno ispuni naš zahtev u vezi statusa Crnogoraca na Kosovu, onda ćemo stalnog otpravnika poslova izdići na nivo ambasadora u punom kapacitetu”, naveo je Lukšić.

Ranije je najavljeno da će stalni otpravnik poslova Crne Gore na Kosovu biti bivši generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Radovan Miljanić.

Kosovski parlament je više puta najavio da će Crnogorcima status manjine priznati tokom ove godine.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ranije je saopštio da neće potpisati ukaz o imenovanju crnogorskog ambasadora na Kosovu, dok Priština ne prizna status crnogorskoj nacionalnoj zajednici.

Tanjug

objavljeno: 30.07.2013.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora otvara ambasadu na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2013

Crna Gora planira da, do kraja godine, otvori ambasadu u Prištini, na čelu sa stalnim otpravnikom poslova, a on će biti izdignut na nivo ambasadora kada se obezbedi odgovarajući tretman crnogorske zajednice u Ustavu Kosova, kazao je danas potpredsednik Vlade i šef diplomarije Igor Lukšić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Crna Gora otvara ambasadu na Kosovu

Izvor: Akter, 30.Jul.2013

Crna Gora planira da do kraja godine otvori ambasadu u Prištini, na čelu sa stalnim otpravnikom poslova, a on će biti izdignut na nivo ambasadora kada se obezbedi odgovarajući tretman crnogorske zajednice u Ustavu Kosova, kazao je Igor Lukšić

Nastavak na Akter...

Crnogorska ambasada u Prištini

Izvor: BKTV News, 30.Jul.2013

Do kraja godine Podgorica će otvoriti ambasadu u Prištini na čelu sa stalnim otpravnikom poslova, saopštio šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić. Radovan Miljanić predao kosovskom ministru spoljnih poslova Enveru Hodžaju pisma o imenovanju na funkciju otpravnika.. Crna Gora planira da do kraja...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.