Crkvenjak u Nemačkoj tvrdi da ga je na groblju ujeo - vuk

Izvor: Beta, 29.Nov.2018, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkvenjak u Nemačkoj tvrdi da ga je na groblju ujeo - vuk

Policija na severu Nemačke je saopštila da je jedan seoski crkvenjak prijavio da ga je na groblju vuk ujeo za ruku, prenela je danas agencija DPA koja podvlači da će to tek biti provereno laboratorijskom analizom tragova.Taj 55-godišnjak tvrdi da je u ponedeljak, dok je radio na groblju u selu Štajnfeld u Donjoj Saksoniji, "osetio da ga je nešto otpozadi ujelo za šaku" i da se okrenuo i ugledao vuka, a da su poizdalje bila još tri.Kaže da je uspeo da otrgne ruku iz čeljusti vuka i da rastera čopor.On jeste zadobio povrede šake i lekar mu je previo ranu, ne ulazeći u to kako je nastala, ali je uzeo bris radi provere DNK.Vukovi su istrebljeni u Nemačkoj, ali su pre nekoliko godine doneti novi čopori u Evropsku uniju gde su u mnogim zemljama zaštićena vrsta. To doseljavanje vukova, iako ekološki veoma važno i korisno, društveno je sporno jer ih mnogi smatraju opasnim, a delom i zato što povremeno prave štetu napadajući stoku.Po Ministarstvu za okolinu, u Donjoj Saksoniji je 20 čopora, sa ukupno 170 do 180 vukova. Dugo se vodi debata da li ih treba i dalje štititi, ili dozvoliti povremen odstrel.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

CRKVENJAKA UJEO VUK ZA RUKU: Radio na groblju kad mu se prišunjala opasna životinja

Izvor: Kurir, 29.Nov.2018

Policija na severu Nemačke je saopštila da je jedan seoski crkvenjak prijavio da ga je na groblju vuk ujeo za ruku, ali će to biti provereno laboratorijskom analizom tragova.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.