Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovjek za kojeg je Cvetković tvrdio da je umiješan u ubistvo Ivanovića je ustvari kanadski bloger

BEOGRAD - Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, čiji je nestanak a zatim i pojavljivanje izazvalo buru u srpskoj javnosti, pokazao je na konferenciji za novinare krajem januara ove godine, fotografiju čoveka koga je označio kao osobu iz kriminalnog miljea, umiješanu u ubistvo Olivera Ivanovića.

Na konferenciji za medije pod nazivom "Koliko košta likvidacija na severu Kosova", dvije nedjelje nakon ubistva Ivanovića, on je iznio podatak da je za Ivanovićevu likvidaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prema njegovim saznanjima, plaćeno 40.000 evra, kao i niz drugih informacija o ljudima iz kriminalnog miljea za koje je izneo sumnje da imaju veze sa ubistvom.

Međutim, nakon drame oko Cvetkovićevog nestanka, u javnost je isplivala i informacija o osobi sa fotografije koju je on pokazao na konferenciji za novinare i ispostavilo se da se zapravo radi o Kanađaninu iz Vankuvera, Zakariju Zimermanu.

Zimerman je, kako se može vidjeti na sajtu na kome je objavljena i sporna fotografija, bloger koji piše o hrani i ugostiteljstvu, pa se njegove fotografije i komentari mogu naći na brojnim sajtovima o restoranima i hrani.

Fotografija koja je identična onoj koju je Cvetković pokazao u januaru, nalazi se na jednoj internet stranci na kojoj Zimerman govori o hrani.

Inače, Cvetković će se danas obratiti javnosti gdje će govoriti o tome šta mu se prethodnih dana dešavalo. Njegov nestanak prijavljen je prošle srijede u večernjim satima. Dva dana nakon toga je pronađen, a sada su Osnovno javno tužilaštvo u Vršci i Više javno tužilaštvo u Pančevu, pokrenuli istragu protiv Cvetkovića za lažno prijavljivanje otmice.

(NN/blic.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.