Čovek koji ne donosi plan za Kosovo danas u Beogradu

Izvor: B92, 13.Mar.2018, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek "koji ne donosi plan za Kosovo" danas u Beogradu

Beograd -- Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel stiže danas u Beograd. Sastanci kreću uveče.

Tokom zvanične posete Beogradu, u koj stiže iz Prištine, američki zvaničnik će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kao i sa opozicionim liderima.

Mičel će, tokom posete, potvrditi snažne veze između Srbije i Sjedinjenih Država i pozvati srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa Kosovom, sprovede reforme neophodne za postizanje njenog cilja članstva u Evropskoj uniji i aktivno podrži regionalnu stabilnost, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta dostavljenog Tanjugu.

On će se večeras sastati sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.

Kako je najavio Stejt department, Mičel će susrete sa predsednikom Vučićem, premijerkom Brnabić i liderima opozicije imati sutra.

Mičel u Beograd stiže u okviru balkanske turneje, od 12. do 17. marta, tokom koje, osim Beograda, posećuje Prištinu, Skoplje, Atinu i Nikoziju.

On je juče u Prištini izjavio da je njegova poseta usmerena na nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da ne nosi nikakav konkretan plan s tim u vezi. "Nisam došao da predstavim bilo koji poseban plan. Biću posvećen nastavku dijaloga Kosova i Srbije i njihovom putu ka EU", rekao je Mičel na konferenciji za štampu.

Beogradski mediji su ranije objavili da će Mičel tokom posete Beogradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstaviti plan SAD u četiri tačke za rešenje pitanja Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Šta je Mičel rekao? Kaže, video je te 'kreativnosti'"

Izvor: B92, 13.Mar.2018

Beograd -- Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel u Beograd donosi poruku da SAD podržavaju formiranje vojske Kosova, kaže Fatmir Šeholi...Prištinski politički analitičar je u jutarnjem programu televizije Prva istakao da je Mičel tokom posete Prištini "istakao svoju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.