Ćorsokak

Izvor: B92, 27.Sep.2022, 23:38

"Ćorsokak"

Aambasador Kine pri UN Džang Jun upozorio je na današnjem zasedanju SB da izolacija i sankcije "vode u ćorsokak".

I to nakon što su Sjedinjene Američke Države pozvale Savet bezbednosti UN da osudi referendume u regionima na istoku Ukrajine koje je zauzela Rusija.

"Blokovska konfrontacija, politička izolacija, sankcije i pritisak samo će dovesti do ćorsokaka", poručio je Džang na sednici SB, prenosi Rojters.

Kina je Rusiji dala diplomatsku podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon invazije na susednu Ukrajinu 24. februara, a Džang je danas ponovio poziv Pekinga na pregovore za okončanje sukoba koji "uključuju legitimnu zabrinutost obe strane".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nebenzja: Specijalna operacija ne bi bila potrebna da je Ukrajina poštovala pravo na život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini ne bi bila potrebna da je Zapad primorao Kijev da poštuje ljudska prava, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti...Nebenzja je rekao da specijalna operacija ne bi bila potrebna da je Ukrajina poštovala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.