Čomić: Isključiće me iz Demokratske stranke

Izvor: RTS, 08.Feb.2020, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čomić: Isključiće me iz Demokratske stranke

Poslanica DS-a Gordana Čomić kaže za "Tanjug" da će je isključiti iz partije i dodaje da to zna nezvanično, ali i da je, kako je ranije već rekla, spremna na takav ishod, odnosno posledice toga što je prekinula bojkot parlamenta ove sedmice.
Gordana Čomić nije direktno odgovorila na pitanje da li će biti na listi "Srbije 21" ukoliko se ta organizacija, tačnije udruženje građana, odluči da izađe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na izbore, što bi, inače, moglo već sutra biti poznato.

"Znate kako kažu u Cirkusu Montija Pajtona - neću da budem član organizacije koja hoće mene za člana", našalila se Čomićeva, a zatim dodala:
"Ja sam identitetom, uverenjem i ideologijom i poslom članica Demokratske stranke, moderne, tvrdoglavo reformatorske, evropske i ne postoji ništa što će mene sprečiti da se borim za evropski duh Srbije ponovo u Srbiji. Da li će to biti sa nekim ljudima, udruženjima....? Nemam pojma. Kažu da nisam baš laka za saradnju. Kad sam jednom podnosila ostavku, moj prijatelj Nenad Čanak je rekao - ko je s njom radio, ni pakao mu neće teško pasti i to su odluke čistih agenda."
Na konkretno pitanje da li joj je bliži Čankov "Evropski blok" ili "Srbija 21", odgovorila je da joj je blizak svaki borac za Evropu.
"Meni je žao što kod nas imate samo pluralizam propagandi - 'anti EU' propagandu i 'anti SNS' propagandu, a od toga niko nema koristi. Šta god ja mislila o vladajućoj stranci, nije dobro za ljude u Srbiji da imaju dva propagandna bloka", smatra Čomićeva.
Navode da Saša Paunović i Nebojša Zelenović traže podršku od mnogih odbora stranke za izlazak na lokalne izbore uprkos tome što su se, za razliku od nje, zalagali za bojkot, Čomićeva je prokomentarisala kao nedostatak dijaloga.
"To vam je kao na privatnom nivou. Ako ste rešili da živite sa nekim, morate da imate neki dijalog kako ćete da živite, da znate šta će se desiti u toku nedelje. Odluka o bojkotu je doneta i mora biti sprovođena, ali dijalog o tome šta su ishodi nedostaje i onda vidite da najveći zagovornici bojkota svih izbora kažu - 'pa nismo baš tako mislili'", zaključuje Čomićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lutovac: Nije doneta odluka o isključenju Čomić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2020

Predsednik DS Zoran Lutovac negirao je večeras da je doneta odluka o isključenju Gordane Čomić iz stranke i na Tviteru naveo da protiv nje još nije pokrenut ni disciplinski postupak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Gojković: Čomić ne treba vređati jer je odlučila da zatvori jedna, a otvori druga vrata

Izvor: Danas, 08.Feb.2020

Predsednica Skupštine Srbije i poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković pozvala je danas da poslanike da ne vređaju poslanicu Demokratske stranke (DS) Gordanu Čomić, koja je došla na sednicu Skupštine, kojoj inače ne prisustvuju poslanici DS, kao i ostali poslanici političkih organizacija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.