Član Komisije za nestale bebe: Tužilaštvo opstruira istragu o sadržaju drugog zamrzivača u Kraljevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Član Komisije za nestale bebe: Tužilaštvo opstruira istragu o sadržaju drugog zamrzivača u Kraljevu

Član Republičke komisije za nestale bebe i predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" Radiša Pavlović ocenio je danas da tužilaštvo u Kraljevu opstruira istragu o sadržaju druge hladnjače u Opštoj bolnici u tom gradu, pošto su ranije u jednom od zamrzivača otkriveni leševi 13 mrtvorođenih beba.

Pavlović je agenciji Beta rekao da je danas saznao da u vezi s tim slučajem nisu sprovedene potrebne mere jer kako je rekao, nije zapečaćen drugi zamrzivač niti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obezbeđeno mesto gde se nalazi.

"To je skandalozno, o svemu sam danas obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Pavlović i dodao da tim povodom očekuje reakciju državnog vrha i republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.

Pavlović je naveo da je drugi kuhinjski zamrzivač veći od prvootkrivenog u kome je, kako je on video, bilo 13 leševa beba u plastičnim kesama.

"U drugom zamrzivaču ima još više plastičnih kesa nego u prvom, pa sumnjamo da su i tu leševi beba, iako u bolnici tvrde da je to patohistološki materijal", rekao je Pavlović.

On je ocenio da se slučaj drugog zamrzivača "namerno zataškava" kako javnost ne bi saznala "pravi obim afere".

"Tražim da se istraži i sadržaj drugog zamrzivača jer sumnjam da su oba zamrzivača u stvari 'štekovi' koji služe da bi se roditeljima navodno preminulih beba na porođaju, ako zatraže da ih preuzmu, podmetnule baš te iz zamrzivača", kazao je predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama".

Večernje novosti su ranije prenele da se u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu čuva 13 mrtvorođenih beba koje roditelji nisu hteli da preuzmu.

Prema navodima lista, reč je o bebama koje su rođene od 2016. godine do danas, a iz bolnice je saopšteno da su one uredno upisane u bolničkim dokumentima i da se čuvaju u skladu sa zakonom predviđenim propisima.

Direktor Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu Zoran Mrvić kazao je da je u septembru Skupština grada usvojila odluku koja predviđa formiranje komisije od članova bolnice i JKP "Čistoće" čija će nadležnost biti sahranjivanje tih beba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MISTERIJA DRUGOG ZAMRZIVAČA U KRALjEVAČKOJ BOLNICI: Komisija za nestale bebe zahteva punu istragu

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2019, 16:16

Sumnjamo da je i u tom zamrzivaču nešto slično, iako u bolnici tvrde da je tu patohistološki otpad, rekao je Radiša Pavlović, član Komisije za nestale bebe i predsednik Udruženja " Za istinu i pravdu o bebama" JAVNOST mora da bude upoznata sa skandalom i tragičnim prizorom...

Nastavak na Večernje novosti...

"To je skandalozno, o svemu sam obavestio MUP" VIDEO

Izvor: B92, 29.Jan.2019

Tužilaštvo u Kraljevu opstruira istragu o sadržaju druge hladnjače u Opštoj bolnici u tom gradu, pošto su ranije u jednom zamrzivaču otkriveni leševi 13 beba...To je rekao član Republičke komisije za nestale bebe i predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" Radiša Pavlović..Pavlović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.