Čitava zemlja u PAKLENIM VRUĆINAMA: Srbi, objavljeno hitno upozorenje DO KRAJA AVGUSTA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 06:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitava zemlja u PAKLENIM VRUĆINAMA: Srbi, objavljeno hitno upozorenje DO KRAJA AVGUSTA!

Temperature više od proseka

- Temperature će se u Srbiji do kraja meseca kretati između 30 i 35 stepeni i biće visoko UV zračenje. U septembru takođe veoma toplo - objašnjava meteorolog Đorđe Đurić.

Tropski talas danima zapljuskuje našu zemlju, pa se do kraja meseca očekuju temperature između 30 i vrelih 35 stepeni. Prema najavama meteorologa, nema naznaka zahlađenju, jer će i septembrar, po svoj prilici, biti izuzetno topao.

Pakleno vreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa izuzetno visokim temperaturama tokom dana, ali i noću. Očekuje se u svim krajevima Srbije u narednih deset dana, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Takođe, RHMZ je upozorio i na vrlo visok nivo UV zračenja i preporučuje posebne mere zaštite.

Da nas već danas očekuje izuzetno toplo vreme, potvrdio je i meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić:

- Danas se u celoj zemlji očekuje sunčano i toplo vreme sa povremenom oblačnošću. Ipak, padavina neće biti, jedino je moguć vetar na jugoistoku zemlje. Temperature će biti veoma visoke, od 31 pa do 35 stepeni - najavio je Đurić. Za vikend i u ponedeljak će se, prema Đurićevim rečima, zadržati tropske temperature od 35 stepeni, ali "tokom dana će doći do razvoja oblačnosti i stvaranja uslova za kišu u južnim, zapadnim i brdsko-planinskim predelima, koje će biti u vidu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Ipak, bez osveženja, jer će duvati pojačan i vruć jugoistočni vetar".

Do kraja avgusta temperature neće opadati, a premašiće i prosečne vrednosti za ovo doba godine:

- Do kraja avgusta zadržava se stabilno i veoma toplo vreme sa temperaturom od 30 do 35 stepeni. To je iznad proseka za ovo doba godine za nekih pet do sedam stepeni.

Letnje vreme zadržaće se i u septembru, pa svi koji su razmišljali o odlasku na more u ovom periodu mogu da predahnu i bezbrižni odu na letovanje.

BONUS VIDEO: OAZE HLADOVINE: Vreli talas zapljusnuo je Srbiju, ali na ovim mestima možete pronaći OSVEŽENJE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.