Čile: Zbog novog metoda udvostručen broj umrlih

Izvor: B92, 20.Jun.2020, 23:40

Čile: Zbog novog metoda udvostručen broj umrlih

Broj preminulih u Čileu je skoro udvostručen nakon što je usvojen nov metod kojim se registruju žrtve koronavirusa.

Novi metod obuhvata i one koji su moguće žrtve kovida-19.

Vlada je, nakon mnogo kritika, uložila napore da reogranizuje način na koji se registruje broj žrtava koronavirusa. Tada je i smenjen ministar zdravlja Haim Manalić, navodi agencija Rojters.

Novim metodom registrovano je, umesto nešto više od 4.000 preminulih, više od 7.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žrtava.

"Na ovaj način, među one koji su preminuli usled infekcije koronavirusom, sada su uvršteni i oni čija je smrt u vezi i u mogućoj vezi sa kovidom-19,“ rekao je glavni epiedmiolog Rafael Araos.

Broj zaraženih u Čileu je u porastu iako je ova zemlja na samom početku pandemije, još u februaru, uvela vanredne mere koje uključuju masovno testiranje i zatvaranje škola.

Za poslednja 24 sata registrovano je više od 5.000 novih slučajeva, a ukupno je zaraženo skoro 240.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.