Sedmoro mrtvih u eksploziji bombe u verskoj školi u Pakistanu

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 08:59

Sedmoro mrtvih u eksploziji bombe u verskoj školi u Pakistanu

Peševar -- Najmanje sedam osoba je danas poginulo, a više od 80 je povređeno u eksploziji bombe u medresi u pakistanskom gradu Pešavaru.

To su objavili policijski i zdravstveni zvaničnici te zemlje. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju bombe u tom gradu, prenosi Rojters.

"Eksplozija se dogodila za vreme nastave o Koranu. Neko je uneo kesu (sa bombom) u verski seminar", rekao je za Frans pres policijski zvaničnik Vakar Azim.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je osoba koja je donela bombu napustila mesto neposredno pre eksplozije.

Šef policije u Pešavaru Mohamad Ali Gandapur rekao je za Rojters da se u bombi nalazilo šest kilograma eksploziva.

Drugi policijski zvaničnik potvrdio je da se dogodio napad i broj mrtvih.

Direktor gradske bolnice Tarik Burki prvo je rekao da četiri od ukupno sedam žrtava čine deca, ali je potom naveo da su svi poginuli odrasle osobe, dok među ranjenima ima četvoro dece.

Napad se dogodio posle više meseci relativnog mira u Pakistanu i posebno u Pešavaru gde su se nekad svakodnevno događali napadi, ali je bezbednost znatno poboljšana.

Ekstremističko nasilje znatno je smanjeno u Pakistanu posle više vojnih operacija u plemenskim zonama koje se graniče sa Avganistanom. Ali ima grupa koje i dalje mogu da izvode napade.

U napadu pakistanskih talibana na školu u Pešavaru u decembru 2014. godine poginulo je više od 150 ljudi, velikom većinom dece. Pakistanska vojska je tada pojačala svoje operacije protiv oružanih grupa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozija u verskoj školi u Pakistanu - poginulo sedam osoba, ranjeno 112

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2020

U velikoj eksploziji bombe u islamskoj verskoj školi u Pešavaru na severozapadu Pakistana poginulo je najmanje sedam učenika, a ranjeno 112, javili su policijski i bolnički izvori novi bilans napada...Eksplozija se dogodila za vreme posebnog časa o učenjima islama u glavnom holu medrese Džamija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.