Četiri godine zatvora za zbačenu liderku, preti joj i doživotna?

Izvor: B92, 06.Dec.2021, 10:08

Četiri godine zatvora za zbačenu liderku, preti joj i doživotna?

Zbačena liderka Mjanmara Aung San Su Ći osuđena je na četiri godine zatvora.

Kako ocenjuje BBC, ovo je prva u nizu presuda kojima bi mogla da bude osuđena na doživotni zatvor.

Proglašena je krivom po optužbama za podsticanje na neslaganje i kršenje pravila o kovidu u skladu sa zakonom o prirodnim katastrofama.

Su Ći se suočava sa ukupno 11 optužbi, koje je sve negirala.

Ona je u kućnom pritvoru od februara kada je vojska izvela državni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udar, srušivši njenu izabranu civilnu vladu i zatvarajući brojne lidere. Vin Mint, bivši predsednik Mjanmara i saveznik Su Ći iz Nacionalne lige za demokratiju (NLD), takođe je osuđen na četiri godine zatvora pod istim optužbama.

Su Ći (76) je optužena za niz optužbi, uključujući više tačaka za korupciju i kršenje zakona o službenoj tajni.

Portparol novoformirane Vlade nacionalnog jedinstva, grupe koju čine prodemokratske ličnosti i protivnici puča, ranije je rekao za BBC da se Su Ći ne oseća dobro i da joj vojni generali spremaju 104 godine zatvora u zatvoru, želeći tako da ona umre u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.