Češka: Potražnja za kalendarima sa slikama nacista FOTO

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 07:48

Češka: Potražnja za kalendarima sa slikama nacista FOTO

Velika potražnja za kalendarima sa slikama nacista izazvala je bes većine Čeha, izvestio je češki portal Kafkadesk.

Kalendar koji se prodaje pod nazivom "Ličnosti III Rajha", košta 20 evra, rađen je u crno-beloj štampi, a potražnja je tako velika da kupci koji su ga naručili moraju da čekaju na isporuku čak 14 dana.

Između ostalih, protestovao je i izraelski ambasador u Pragu Danijel Meron koji je izrazio "gađenje i šok zbog veličanja nacizma".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nemački ambasador u Češkoj, Krištof Israng naglasio je da je "veličanje najgorih kriminalaca u ljudskoj istoriji potpuno neprihvatljivo".

Iz Saveza jevrejskih opština u Češkoj najavljuju hitnu tužbu protiv on lajn izdavača kalendara, firme "Nase vojsko" zbog propagiranja nacizma i veličanja ratnih zločinaca, što ima veću težinu od bilo kakvih kontra argumenata o slobodi izražavanja, navodi češki portal Kafkadesk.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.