Čepurin ne krije zadovoljstvo: Sastanak Vučića i Putina potvrđuje dobre odnose i uzajamno poštovanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2018, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin ne krije zadovoljstvo: Sastanak Vučića i Putina potvrđuje dobre odnose i uzajamno poštovanje

Poseta predsednika Srbije Moskvi zakazana je za 2. oktobar

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić povodom predstojeće posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksanrdom Čepurinom, koji je sudeći po izjavama na tviteru, veoma zadovoljan održanim sastankom, kao i odnosom koji imaju dve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlje.

Pročitajte i:

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin razmotrili su na ovom sastanku konkretne predloge za strateške projekte ekonomske saradnje u različitim oblastima, poput energetike i infrastrukture.

Svoje zadovoljstvo saradnjom ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin nije krio, pa je tako i široj javnosti na svom tviter nalogu poručio da potvrđuje dobre odnose i uzajamno poštovanje između Vučića i Putina.

Встреча А. Вучича с В. Путиным – подтверждение добрых личных отношений и взаимного уважения наших президентов. Наши особые отношения не являются препятствием для развития отношений с третьими странами, например, Сербии с Евросоюзом. Наоборот.

— Александр Чепурин (@AVChepurin) September 25, 2018

- Sastanak A. Vučića i V. Putina potvrđuje dobre lične odnose i uzajamno poštovanje između naših predsednika. Naši posebni odnosi nisu prepreka za razvoj odnosa sa trećim zemljama, na primer, Srbije sa EU. Sasvim obrnuto - napisao je Čepurin na svom tviter profilu.

On je pored ostalog istakao i važnost sastanka dva predsednika u oktobru u Moskvi, naglasivši da se on dešava u veoma važnom spoljnopolitičkom periodu za obe zemlje.

Октябрьский визит А. Вучича в Москву пройдёт в важный политический период для Сербии и России. Наше взаимодействие имеет исключительно позитивную направленность. Оно нацелено на укрепление наших стран, вступивших в фазу экономического подъема и национального возрождения.

— Александр Чепурин (@AVChepurin) September 25, 2018

- Oktobarska poseta A.Vučića Moskvi će se održati u važan spoljnopolitički period za Srbiju i Rusiju. Naše uzajamno delovanje je isključivo pozitivno. Usmereno je jačanju naših zemalja koje su stupili u fazu ekonomskog uspona i nacionalnog preporoda - napisao je Čepurin.

Kako je predsednik Aleksandar Vučić ranije najavio, on će se sa prvim čovekom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sastati u Moskvi 2. oktobra. Istovremeno će se, održati i neformalni samit dveju zemalja na kojem će učestvovati ključni ljudi iz sektora odbrane, privrede i energetike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.