Centralna proslava osam vekova SPC od 6. do 9. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 04:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralna proslava osam vekova SPC od 6. do 9. oktobra

Centralna proslava osam vekova samostalnosti SPC biće održana od 6. do 9. oktobra 2019. godine, rečeno je na sednici sednica Izvršnog odbora za proslavu ovog važnog jubileja u prostorijama Patrijaršije u Beogradu.

Svečanost će početi okupljanjem svih arhijereja i molitvenim proslavljanjem u manastiru Žiča 6. oktobra sa u 9 časova, nakon čega se program nastavlja u manastiru Studenica i u Kraljevu.

Narednog dana arhijereji će boraviti u duhovnom sedištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SPC- Pećkoj patrijaršiji.

Svečana akademija biće održana 8. oktobra u Sava Centru u Beogradu sa početkom u 20 časova, dok će narednog dana biti otvorena izložba Osam vekova umetnosti pod okriljem Srpske Pravoslavne Crkve, prenela je TV Hram.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.