Cene nafte pre podne skliznule, popodne ponovo porasle

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022, 18:37

Cene nafte pre podne skliznule, popodne ponovo porasle

Cene nafte se kreću danas gore-dole jer se procene investitora o ponudi i potražnji menjaju iz sata u sat pod uticajem različitih informacija o ekonomskim kretanjima u pojedinim zemljama i regionima sveta i oprečnih izjava zvaničnika o izgledima za uvođenje EU embarga na rusku naftu.

Nakon što se na prepodnevnom trgovanju cena "crnog zlata" kretala silaznom putanjom, popodne je napravila zaokret ojačavši na više od 112 dolara za barel.

Cena evropske nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Brent porasla je na trgovanju do 17:58 časova po našem vremenu za 1,09 posto na 112,8 dolara za barel, dok je američka nafta WTI skočila za 1,74 procenta na 112,4 dolara po barelu, prema podacima sa portala oilprice.com.

Jutrošnjem slabljenju cena nafte doprineli su podaci o usporavanju kineske industrijske proizvodnje u aprilu, padu potrošnje stanovništva i rastu nezaposlenosti, kao i spekulacije da će donošenje odluke EU o zabrani uvoza ruske nafte biti odloženo.

Međutim, kasnije tokom dana silazni trend cena je preokrenut pošto je više diplomata iz zemalja 27-članog bloka izjavilo da će već narednih dana biti postignut dogovor o naftnom embargu, što znači da će proizvodnja i isporuke ruske nafte na globalno tržište opasti.

Pored toga, uspon cena podstakla je i velika potražnja američkih rafinerija za sirovom naftom radi povećanja proizvodnje motornih goriva uoči predstojeće letnje sezone putovanja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJNOVIJI PODACI: Cene nafte pre podne skliznule - popodne ponovo porasle

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022

Cene nafte se kreću danas gore-dole jer se procene investitora o ponudi i potražnji menjaju iz sata u sat pod uticajem različitih informacija o ekonomskim kretanjima u pojedinim zemljama i regionima sveta i oprečnih izjava zvaničnika o izgledima za uvođenje EU embarga na rusku naftu...Nakon što...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.