Cena ogrevnog drveta u Kikindi 6.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2021, 17:54

Cena ogrevnog drveta u Kikindi 6.000 dinara

Stovarišta na području Kikinde dobro su snabdevena ogrevnim drvetom i ugljem, a cena se nije menjala od prošle godine.

Najveći potrošači su penzioneri, kojima je omogućeno plaćanje ogreva na višemesečne rate.

U kikindskim stovarištima ogrevnog drveta i uglja ima u dovoljnim količinama, a ono što raduje potrošače jeste i nepromenjena cena od prošle godine.

Međutim, uprkos tome što je ogrevno drvo najisplativije u domaćinstvima, ima i onih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su se u poslednjih godinu dana preorijentisali na centralno, odnosno na grejanje na gas.

Najtraženije je ogrevno drvo, a u proseku domaćinstvo uzima tokom avgusta nekoliko kubika, da bi potom u poznoj jeseni dopunila količine.

Ima i onih kojima ugalj najviše odgovara.

''Svi su počeli da kupuju drva i ugalj, snabdevenost je dobra. Cene su ostale iste kao i prošle godine, ništa se nije promenilo i u principu smo zadovoljni'', rekao je Antal Demenji, vlasnik stovarišta u Kikindi.

Najveći potrošači ogrevnog drveta i uglja su kikindski penzioneri, kojima je omogućeno da ogrev kupe na rate.

''Mi smo već započeli potpisivanje ugovora za prodaju uglja početkom ove godine i kada su se stekli uslovi da se to uradi, već smo započeli proces i to je već do sada dosta urađeno. Cene su ostale iste, na 10 rata dajemo našim penzionerima, tako da je to jedna velika povoljnost koja je njima od velikog životnog značaja'', rekao je Antal Demenji, vlasnik stovarišta u Kikindi.

Cena ogrevnog drveta kreće se od 6.000 do 6.200 dinara po kubiku, dok je cena pljevaljskog uglja 12.000 dinara po toni, a najpopularnijeg kolubarskog 6.500 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.