Čekaju se odgovori Marjanovićevih advokata

Izvor: B92, 19.Jul.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekaju se odgovori Marjanovićevih advokata

Beograd -- Višem sudu u Beogradu stigao samo jedan odgovor na optužnicu protiv Zorana Marjanovića koja ga tereti za ubistvo supruge Jelene u Borči 2. aprila 2016.

Odgovor je za sada podneo jedan od pet Marjanović advokata, kojima i dalje teče zakonski rok za podnošenje odgovora, potvrđeno je Tanjugu u sudu. Mediji su preneli da je advokat tražio da se postupak protiv Marjanovića obustavi, tvrdeći da nema dokaza da je Marjanović počinio to krivično delo.

Pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da podnese odgovor ima i Marjanović lično.

Nakon isteka roka za odgovore, krivično vanpretresno sudsko veće će ih razmatrati i odlučiti da li su ispunjeni uslovi za potvrđivanje optužnice. Taj sud je u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage. Nova dopunjena optužnica protiv Marjanovića podneta je sudu 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično delo - teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović se od prošlog četvrtka brani sa slobode, pošto mu je Aplelaiconi sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.