Carinici sprečili muškarca da iznese iz zemlje 20.000 EVRA, a evo gde ih je SAKRIO

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici sprečili muškarca da iznese iz zemlje 20.000 EVRA, a evo gde ih je SAKRIO

Na saslušanju se pravio da ništa ne zna

Uprava carina saopštila je danas da su pripadnici te službe na graničnom prelazu Đala sa Mađarskom sprečili državljanina Srbije da bez prijave iz zemlje iznese 20.000 evra spakovanih u staklenu teglicu.

Prekršaj je otkriven juče prilikom kontrole "folksvagen tuarega", austrijske registracije, kojim je upravljao 51-godišnji srpski državljanin koji živi u Beču.

- Putnik je carinicima rekao da nema ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prijavi, ali je detaljnom kontrolom otkriveno da je u putnu torbu zapakovao i staklenu teglicu punu novca koju nije pomenuo. Upitan zašto nije prijavio novac, putnik je rekao da nije znao da to treba da učini i da će lako moći da dokaže da je novac legalan - stoji u saopštenju.

Dodaje se da je državljaninu Srbije vraćen iznos od 10.000 evra dok će za ostatak novca morati da dokaže poreklo u prekršajnom postupku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.