Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CarGo: Otkriti političku pozadinu pretnji i blokade taksista

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je danas da je neophodno otkriti političku pozadinu pretnji i blokade "taksi kartela".

"Da li je potrebno da nosimo pancire? Ne osećamo se sigurno ukoliko živimo u zemlji u kojoj će pretnja smrću taksi kartela da bude jača od reakcije institucija. Smrtna presuda koju je doneo preki sud taksi kartela nezabeležena je u novijoj istoriji Srbije", izjavio je Guberinić, saopštio je CarGo.

Direktor CarGo poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je "da se u Beogradu čula taksi sirena, ali je vreme da se čuje ona policijska".

"Karteli su pretnja nacionalnoj bezbednosti. Danas nose crne čarape preko taksi tabli, a sutra će ih nositi preko glave. Poručujemo nadležnima – zaustavite kartel, da ne bi on zaustavio Srbiju. Uvereni smo da će, kada počnu da rade, imati pune ruke posla - i poreska policija zbog duga od 2,9 milijardi i Tužilaštvo zbog pretnji, ali i kriminalistička policija zbog različitih kriminogenih radnji", rekao je Guberinić.

Guberinić je pozvao nadležne da istraže ove "stravične pretnje", ali i da "zakucaju na vrata taksi kartela na njihovim lažnim adresama na Sajmu i širom Beograda".

"Taksi kartel do sada nije birao reči, a sada više ne bira ni sredstva. Od pretnji smrću do jučerašnje strašne optužbe da su članovi CarGo devijantni i da su narko dileri. Jasno je da im je neko na visokoj poziciji ulio hrabrost i da mogu da izbegavaju plaćanje poreza i da upućuju ove strašne pretnje. Zato je neophodno da se otkrije i politička pozadina blokade grada i ovih surovih pretnji", kazao je direktor CarGo Technologies.

On je kazao da će CarGo nastaviti da traži odgovore na pitanja: ko je taksi kartel podstakao i ohrabrio da blokiraju grad, ko im obećava zaštitu i ko je zauzvrtat uzeo novac.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.