Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 19:05

"ČUVAJTE SE SOBE BROJ 502!" Na ovom mestu postojao je "tunel smrti" u koji su bacali mrtve, a danas se tamo dešavaju ČUDNE STVARI (VIDEO)

Danas je zgrada u privatnom vlasništvu, ali “Istorijsko udruženje Vejverli Hils” redovno organizuje turističke obilaske.

Nekadašnji Sanatorijum “Vejverli Hils” u američkoj saveznoj državi Kentaki važi za “najukletije mesto na svetu”, na kome se događaju neobjašnjive stvari.

Sanatorijum je otvoren 1910. godine u Luisvilu za potrebe smeštaja velikog broja obolelih od tuberkuloze, pišu Roberta Simpson i Loni I. Braun u knjizi “Haunted Holidays: Twelve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Months of Kentucky Ghosts” (Ukleti godišnji odmor: dvanaest meseci s duhovima Kentakija).

U to vreme oblašću je harala tuberkuloza, protiv koje nije postojao lek. Bolnica je u početku imala 40 kreveta, ali to nije bilo dovoljno, pa je 1926. proširena i otvorena je klinika za lečenje tuberkuloze.

Iako su lekari, naučnici, bolničarke i negovateljice bili posvećeni brizi o pacijentima, u sanatorijumu su umrle hiljade ljudi. Da pacijenti koji su bili na putu ozdravljena ne bi morali da gledaju mrtve, napravljen je tzv. “tunel smrti”. Kada je 1943. otkriven antibiotik protiv tuberkuloze, bolest je do kraja 50-tih godina prošlog veka iskorenjena u toj oblasti, a klinika je zatvorena 1961. godine.

Autori Simpson i Braun u knjizi pišu: "Često smo posećivali to mesto i svaki put se desilo nešto neobjašnjivo".

U drugoj knjizi autori opisuju paranomralne doživljaje u bivšem sanatorijumu: jednom prilikom su naišli na lelujave figure koje liče na bolničarke, a jednom su videli ljude kako gledaju kroz prozor, iako je obezbeđenje tvrdilo da je zgrada prazna. U “Tunelu smrti” su čuli glasove, a neko im je doviknuo: “Gubite se odavde!”

Na forumima koji se bave misterijama može da se pročita da pored “Tunela smrti”, duhovi pohode i sobu 502. U toj sobi se 1928. navodno obesila 29-godišnja bolničarka, koja je ostala u drugom stanju, a nije bila udata. Simpson i Braun pišu da je u sobi 502, za razliku od ostalih prostorija, izuzetno hladno i da su svi učesnici ture imali problema s disanjem.

Neimenova osoba, koja je navodno volontirala u sanatorijumu kao turistički vodič, pod pseudonimom shadowperson502 na Reditu opisuje paranormalna iskustva:

- Čuo sam glasove kada nikog nije bio u blizini, osetio sam miris cigare, iako niko nije pušio. Nešto me je priteralo uza zid, video sam dvojnika i kako se mrtvi predmeti sami pokreću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.