ČUO SE PRASAK, onda je pala sa vagona: Šta je prethodilo nesreći u kojoj je devojčicu udarila struja zbog selfija?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUO SE PRASAK, onda je pala sa vagona: Šta je prethodilo nesreći u kojoj je devojčicu udarila struja zbog selfija?

Sprženo joj je 40 odsto tela

 I.K. iz Lučana, koju je u nedelju udarila struja jačine 25.000 volti, popela se na teretni vagon da bi uslikala selfi.

Pročitajte i:

Nesreća se dogodila u nedelju oko 18 i 30 časova. Devojčica se sa drugom najpre fotografisala na pasareli iznad pruge u požeškoj stanici, a zatim su otišli do teretnih vagona, koji su se nalazili na staničnim kolosecima.

- Devojčica se najpre popela na prelaznicu između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva vagona, a zatim krenula da se merdevinama, koje se nalaze sa bočne strane vagona, popne na vrh teretnih kola. Tom prilikom devojčicu je zahvatilo strujno kolo, takozvani strujni luk kontaktne mreže iznad vagona, u kojoj je napon struje 25.000 volti. Od siline strujnog udara devojčica je odbačena i sa teškim opekotinama je pala između četvrtog i petok koloseka. Železničko osoblje u stanici čulo je prasak i videlo devojčicu kako pada sa vagona.

Ona je u teškom stanju prebačena najpre u požešku bolnicu, a zatim u beogradsku Dečju kliniku u Tiršovoj. povrede su teške i sprženo joj je 40 odsto tela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.