CRNOGORSKA POLICIJA NASTAVLJA REPRESIJU NAD SRBIMA: Četiri momka privedena na graničnom prelazu zbog sprskih zastava!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 21:17

CRNOGORSKA POLICIJA NASTAVLJA REPRESIJU NAD SRBIMA: Četiri momka privedena na graničnom prelazu zbog sprskih zastava!

Da li je krivično delo imati zastave bilo koje države, ili je isključivo problem što su u pitanju srpske zastave?

Crnogorska policija je danas od tri državljanina Srbije i jednog Pljevljanina oduzela ukupno 26.500 hiljada evra, nekoliko laptopova i 11 zastava Republike Srbije.

Na graničnom prelazu Rance, prilikom ulaska u Crnu Goru, detaljno su kontrolisani srpski državljani Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić i Pljevljanin Radosav Šljivančanin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Rastko Pleskonjić je zadržan oko sat vremena na Graničnom prelazu da bi nakon toga bio preveden u Centar bezbednosti Pljevlja radi daljeg pretresa i davanja izjave. On je kazao da se u CB Pljevlja nalazi već tri sata i da mu nije jasno zbog čega je toliko zadržan zbog par zastava koje su tu slučajno bile.

- Redovnom kontrolom su pronašli nekih desetak zastava i ništa više. Zastave su u automobilu slučajno stajale već duži vremenski period. Zadržavaju nas nepotrebno evo već četri sata, a najverovatnije će oduzeti i automobil radi navodne provere - kazao je on.

Postavlja se pitanje - da li je krivično delo imati zastave bilo koje države, ili je isključivo problem što su u pitanju srpske zastave?

Podsećamo, na proslavi pobede albanske koalicije na prvim lokalnim izborima u Tuzima zavijorila se zastava UČK. Tom prilikom začulo se i skandiranje ovoj terorističkoj organizaciji, o čemu svedoče i video-snimci.

Tom prilikom, tadašnji ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka prokomentarisao je da je albanska zastava normalna stvar kod albanskih partija:

- Upravo zbog toga što je Crna Gora građanska država dozvoljena je upotreba albanskih zastava.

On je i rekao da u tome nije bilo ništa što bi nekoga vređalo ili što bi vređalo vrednosti koje ima Crna Gora.

Da li zastava Republike Srbije vređa vrednosti Crne Gore?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.