CRNI BILANS SMRTONOSNOG URAGANA RASTE: Florens odneo 11 života, bez struje 700.000 ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNI BILANS SMRTONOSNOG URAGANA RASTE: Florens odneo 11 života, bez struje 700.000 ljudi

Zbog nevremena je otkazano više od 2.400 letova

Uragan "Florens" koji je pogodio američke savezne države Severnu i Južnu Karolinu i Virdžiniju i odneo najmanje 11 života, oslabio je na nivo tropske oluje i očekuje se dalje slabljenje, ali ostaje opasnost od bujica i poplava zbog narastanja nivoa reka.

Pročitajte i:

AP navodi da bi narednih dana mogle da uslede najveće poplave u istoriji Severne Karoline. U gradovima Nju Bern i Džeksonvil iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poplavnih voda već je spaseno više od 500 ljudi.

Američki Nacionalni centar za uragane objavio je da obilna kiša i dalje pada u toj saveznoj državi i da se očekuju "katastrofalne" posledice, a da je u njenom zapadnom delu povećan rizik od od klizišta.

AP navodi da je jutros u pogođenim područjima sve tri savezne države bez struje bilo više od 700.000 ljudi, u skloništima je više od 20.000 osoba u Severnoj Karolini, u Južnoj Karolini 6.400 ljudi, a u Virdžiniji 400 osoba.

, a potencijalna ekonomska šteta procenjena je u rasponu od deset do 60 milijardi dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.