CRNA GORA VRATILA MERE ZA BOSNU: Evo šta je potrebno za prelazak granice između ove dve države

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 18:56

CRNA GORA VRATILA MERE ZA BOSNU: Evo šta je potrebno za prelazak granice između ove dve države

Uslov je i da putnici u periodu od 15 dana pred ulazak nisu boravila u nekoj od država iz kojih je zabranjen pristup

Vlada Crne Gore danas je odlučila da na snagu vrati raniju odluku za građane BiH i drugih zemalja prema kojoj će se u ovu državu i dalje moći ući s negativnim serološkim testovima. Ovu informaciju je za sarajevski portal Klix potvrdio ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić.

Crna Gora je u petak, podseća portal, donela odluku da državljani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SAD, Srbije, tzv. Kosova, Albanije, BiH i Severne Makedonije za ulazak u Crnu Goru moraju imati negativan rezultat PCR testa na novi korona virus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi korona virus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Time su znatno promenili uslove i poskupeli prelazak granice jer tako u Crnu Goru mogu ući samo oni koji su prebolovali koronu.

Ovu odluku su na današnjoj sednici crnogorske vlade, ipak, preinačili.

- S obzirom na činjenicu da su do naredbe izdate u petak u državama za koje su važili dotadašnji uslovi započeta putovanja ili je rezervisan smeštaj u Crnoj Gori odlučeno je da ulazak u našu zemlju bude omogućen u skladu sa odlukom nadležnog organa i licima koja poseduju negativan rezultat ELISA IgM testa ili negativan ECLIA test, izdat od registrovane laboratorije i ne stariji od 72 sata - navodi se u saopštenju crnogorske vlade.

Uslov je i da putnici u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru nisu boravila u nekoj od država iz kojih je zabranjen ulazak, dodaje se u saopštenju crogorske vlade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.