CRNA GORA NA KORAK OD VAŽNE ODLUKE: Zemlja se bori sa velikim problemom, oglasila se ministarka

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 00:00

CRNA GORA NA KORAK OD VAŽNE ODLUKE: Zemlja se bori sa velikim problemom, oglasila se ministarka

Složena situacija u zemlji

Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović izjavila je da je Crna Gora blizu potpunog zaključavanja i napomenula da su se poslednjih dana borili sa velikim problemom nepoštovanja mera.

- Da bi neke mere dale svoje rezultate, ne možemo ih očekivati za jedan ili dva dana, mora da prođe minimum 10-15 dana - rekla je je Borovinić Bojović za TV Prva, prenosi RTCG.

Kao razlog povećane smrtnosti ona vidi nove patogene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrste korona virusa, odnosno sojeve koji su se pojavili.

- Stručnjaci Instituta za javno zdravlje su utvrdili da se britanski soj korona virusa najverovatnije u Crnoj Gori pojavio u novembru - naglasila je Borovinić Bojović, navodeći da je to jedan od razloga povećane smrtnosti u zemlji.

Sama povećana transmisija dovela je do većeg broja obolelih, samim tim i preminulih, a sve dodatno usložnjava, istakla je ona, nepoštovanje mera.

Na pitanje kako će uticati na kolege iz Vlade, među njima i premijera, da poštuju mere, ministarka zdravlja Crne Gore kaže da svi moraju da imaju ličnu odgovornost, bez obzira na status koji imaju u društvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.