ČOVEK! Pre četiri godine SMANJIO sebi PLATU kako bi podigao RADNICIMA, i sada je to PONOVO uradio! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVEK! Pre četiri godine SMANJIO sebi PLATU kako bi podigao RADNICIMA, i sada je to PONOVO uradio! (FOTO)

Direktor za poželeti!

Nema šanse da se ne sećate izvršnog direktora jedne američke kompanije koji je pre četiri godine sebi smanjio platu, da bi radnicima mogao da podigne na 70.000 dolara.

Den Prajs, šef Greviti pejments iz Sijetla - to radi ponovo ove godine.

Prajs je rekao da će svi radnici u novoj kancelariji Boise, do 2024. godine zaraditi platu od 70.000 dolara.

- Jutros smo presekli vrpcu u novoj kancelariji i objavili da će naši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radnici početi ovde da zarađuju 70.000 dolara- napisao je Prajs na Tviteru. - Tako sam zahalan što radim sa ovim neverovatnim timom -

Kancelarija Boise ranije je bila nezavisna kompanija koja se zvala ChargeItPro, a Graviti, kompanija za obradu kreditnih kartica, kupila je kao filijalu pre tri godine.

Te, 2015, odlučio je da poveća platu svojih radnika. Rekao je da dodatni prihodi mogu značajno uticati na emocionalno blagostanje neke osobe do trenutka kada zarađuje 75.000 dolara godišnje.

Tada je doneo odluku da poveća plate za svih svojih 120 zaposlenih u Sijetlu, tako što je radnicima digao platu na 70.000 dolara ali smanjivši sebi kako bi se to ostvarilo.

Taj potez udvostručio je plate oko 30 njegovih radnika. Svi su mu predviđali brzu propast, međutim desila se sasvim suprotna stvar.

This morning we cut the ribbon on the new @GravityPymts Boise office AND announced that all of our employees here will start earning our $70k min salary.

I’m so grateful to work with this amazing team and to be able to compensate them for the value they bring to our community. pic.twitter.com/stwwJgYCqQ

— Dan Price (@DanPriceSeattle) September 23, 2019

U prvih par meseci od svoje neverovatne odluke je imao problema, a onda je usledio totalni preporod. Nakon što je doneo ovu odluku koja je zgranula ceo svet morao je da iznajmi svoju kuću kako bi dobio dodatne prihode za privatne troškove. Međutim, njegova neverovatna nesebičnost se isplatila a profit kompanije se udvostručio.

Prajs je inspirisao kasnije i druge poslovne lidere da učine isto.

BONUS VIDEO: POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.